Лондон пуска сайт на града на китайски, за да привлича инвестиции

Кметът Борис Джонсън е на визита в Китай, за да осигури на британската столица свежи капитали.

14.10.2013 | 11:36
Лондон пуска сайт на града на китайски, за да привлича инвестиции

Кметът на Лондон Борис Джонсън обяви, че градската обяви пускането на сайт на града на китайски език. Това се случи в първия ден на шестдневната визита на градоначалника в азиатската държава.

Целта на сайта е да промотира Лондон сред туристите и студентите, давайки адекватна и достоверна информация на 600-те млн. китайскоговорящи интернет потребители по света. Решението е продиктувано от данните, че тази година се очаква нов рекорд на китайските туристи в британската столица.

По време на визитата си Джонсън ще посети Пекин, Шанхай и Хонконг, като са насрочени множество срещи с различни компании, бизнес лидери и високопоставени политици. Чрез тях кметът ще се опита да увеличи интереса за инвестиции от страна на Китай и да договори осъществяването на редица проекти.

Пример за интереса на китайски компании към инвестиции в Лондон е възстановяването на Кристалния дворец. Желание да направи реставрацията изрази шанхайската компания ZhongRong Holdings.

По-рано през годината пък Advanced Business Park (ABP) обяви, че ще създаде офис комплекс с площ от над 325 хил. кв. м на пристанище. "Royal Albert" е най-голямата сделка с бизнес имот за Борис Джонсън и една от най-големите китайски инвестиции във Великобритания. Очаква се в сделката да бъдав вложени 1 млрд. лири.

Какво каза на китайските инвеститори Борис Джонсън днес и какви са предимствата на Лондон – вижте във видеото на Bloomberg.