Кой ще е новият собственик на BlackBerry?

Samsung отрича, заподозрени остават Google, Cisco и SAP, съобщава Bloomberg.

08.10.2013 | 10:33
Кой ще е новият собственик на BlackBerry?

Закъсалият производител на смартфони BlackBerry отново попада във фокуса на вниманието – при това отново със слухове за нов собственик. Компанията отново е част от корпоративните новини, след като се появиха спекулации, че има потенциални купувачи на цялото дружество или на части от него.

Основният заподозрян – южнокирейският технологичен гигант Samsung, отрече да се интересува от BlackBerry, но това съвсем не изважда компанията  компанията от списъка с потенциални инвеститори. В него са още Google, Cisco и SAP, а според някои анализатори – дори LG, Intel и компанията за дялово инвестиране Cerberus Capital.

На този етап от BlackBerry събират „предварително изразяване на интерес“ от евентуални купувачи. Компанията обяви, че няма да потвърждава слухове, заявявайки, че в момента се провежда „задълбочен преглед на стратегическите алтернативи“.

Заради новините вчера акциите на BlackBerry поскъпнаха с около 4 на сто.

В емисията корпоративни новини Bloomberg обръща внимание още на увеличението на капитала на Sharp, както и на ключовата сделка между Airbus и Japan Airlines. Вижте повече във видеото.