fallback

Как да бъдеш успешен предприемач в Израел?

Въпреки че индустрията премина през тежки времена, пазарът на иновации в страната отново започна да се разраства.

07.10.2013 | 16:23

Флашка? Да, днес всички знаят какво представлява енергонезависимата компютърна памет, комбинирана с USB шина, която служи за бърза и лесна връзка с компютър.

Макар и малка по размер тази технологична джаджа променя живота на милиони хора по света, спестявайки им както време и място, така и дори пари. Устройството може да се използва за многократно записване на информация и е изключително удобно.

Откъде обаче води началото си този революционен продукт?

Както и в миналото, така и днес в една от люлките на цивилизацията – Израел, продължава да има огромна активност в областта на иновациите и предприемачеството. Много млади хора се стремят към мечтата си да направят собствена компания. Страната стигна дори до невъзможността да финансира нуждите на всички стартъпи.Основателят на Comigo Дов Моран е един такъв предприемач.

"Ставаше дума за нужда. Исках нещо, което да е малко, да мога да си го нося. Да мога лесно да го включвам в компютъра и да си слагам там презентацията. Нямаше такова нещо на света. И така дойде решението за тази флаш памет", посочва иноваторът.

Въпреки че индустрията в Израел премина през тежки времена, сега нещата са значително по-добре. Много компании се интересуват от новия инвестиционен фонд в Израел - Aleph. Той се ангажира да създаде новите звезди сред израелските компании.

Каква е историята на флашката и какви са перспективите пред частния бизнес в Израел може да научите от интервюто на Bloomberg c основателя на Comigo Дoв Моран!

fallback
Още от Техно
fallback