Искате да живеете с колегите си? Изберете Facebook!

Социалната мрежа е на път да изгради луксозна база в близост до централата си в Калифорния.

04.10.2013 | 17:44
Искате да живеете с колегите си? Изберете Facebook!

Представете си един дълъг работен ден в Силициевата долина, след който си мечтаете единствено да се приберете вкъщи и да се видите със съседите си – Вашите колеги.

Ако това Ви звучи като кошмар, не се притеснявайте – не сте единствен. Но ако Ви звучи като един вълнуващ начин за изграждане на приятелство и прекарване на часовете след работа, Facebook има предложение за Вас – нов жилищен комплекс в непосредствена близост до централата в Калифорния.

В партньорство със St. Anton Partners – базирана в Сан Франциско компания за недвижими имоти, социалната мрежа е на път да изгради луксозна база със собствен спортен комплекс, бар и дори магазин за ремонт на велосипеди. Началото на проекта ще бъде дадено по-късно този месец, като целта е бъдещите наематели да се настанят в новите си домове през есента на 2015 г.

Отдавна е ясно, че технологичните гиганти като Facebook и Google предоставят атрактивни бонуси – от безплатната храна до джаги и фитнес оборудване – не само за привличането на талантливи служители, но и за стимулирането им да напускат все по-малко работното си място. Оценяваният на 120 млн. долара жилищен комплекс Anton Menlo изглежда, че продължава тази логика.

Повече за интерактивните предложения на Facebook към служителите може да научите от материала на Bloomberg!