Samsung вече е продал 30 млн. Galaxy Note, Nestle ще продава губещи марки

Сред водещите корпоративните новини на Bloomberg е и новината, че Nintendo спира производството на Wii.

02.10.2013 | 18:54
Samsung вече е продал 30 млн. Galaxy Note, Nestle ще продава губещи марки

Технологичният сектор остава на прицел и днес. След новините около натиска на Карл Айкан Apple да изкупи обратно акции и слуховете около новия изпълнителен директор на Microsoft, в корпоративната емисия на Bloomberg попадат още две компании от сектора – Samsung и Nintendo.

Новината около южнокорейския гигант е, че вече са продадени 30 млн. броя от смартфона Galaxy Note 2. В петък се очаква Samsung да обяви прогнозите си за третото тримесечие на фискалната година. Очакванията на анализаторите са за силни резултати, което донесе 3% поскъпване на акциите на компанията днес.

От Bloomberg обръщат внимание и на швейцарската компания Nestle, която започва „прочистване“ на портфейла си. В резултат на това производителят на храни ще се раздели с част от губещите си марки.

По-рано през годината Nestle ревизира надолу прогнозата си за печалбата през тази година заради трудности  продажбите. Именно това е причината да се търси продажба на част от слабопредставящите се марки на компанията.

„Ние искаме да сме в бизнеса, не да агонизираме. Имаме списък и е време за действие. Планът трябва да е благоразумно изработен, тогава ще преминем към действие“, заяви Пол Булке, изпълнителен директор на компанията днес.

Кратката емисия на Bloomberg завършва с Nintendo – въпреки факта, че старата платформа на японската компания Wii се продава по-добре от новата Wii-U, компанията се насочва към спиране на производството на пуснатата през далечната вече 2006 година конзола.

Вижте емисията на Bloomberg за повече информация.