Новият смартфон на Vertu струва 5 100 евро

Представянето на технологичното бижу повиши търсенето на акциите на компанията на борсата в Лондон.

02.10.2013 | 16:34
Новият смартфон на Vertu струва 5 100 евро

Британският производител на луксозни мобилни устройства Vertu представи нов смартфон от серията Constellation, съобщава телекомуникационният портал Engadget. Моделът, което работи под операционната система на Google Android 4.2, ще излезе на пазара в края на октомври и ще струва 5 100 евро.

Новият смартфон притежава титаниев корпус, облечен в кожа, и защитно сапфирено стъкло, покриващо екрана. По думите на създателите му технологичното бижу е изцяло ръчна изработка.

От Vertu отбелязват, че благодарение на защитното сапфирено стъкло, което е с размер 5,1 инча по диагонал, дисплеят е в състояние да издържи на удар от 200-грамово стоманено топче, падащо от един метър височина.

Изработените от сапфир защитни стъкла се използват и от други от големите производители в технологичния бранш, в това число и от Apple в популярния му смартфон iPhone 5S. Поради високата цена на материала обаче обикновено размерът на защитните повърхности е по-малък от този на самия дисплей.

Новият смартфон на Vertu притежава дисплей с резолюция на екрана 1280х720 пиксела. Устройството е оборудвано с двуядрен процесор Snapdragon S4 и с две камери – с 13 и с 1,3 мегапиксела. Моделът поддържа Wi-Fi и Bluetooth и притежава вградена памет от 32 GB.

Британската компания Vertu, която бе създадена през 1998 г., е специализирана в производството на мобилни телефони от най-високия ценови клас. Моделите на производителя често отстъпват по технически параметри спрямо по-евтините устройства, но в основата на марката се крие луксозността и използването на скъпи материали.

Търсенето на листнатите на борсата в Лондон акции на компанията нарасна след представянето на модела. В следобедната европейска търговия книжата поскъпват с 2,9% до 0,61 евро за брой.

Повече за Vertu може да научите от материала на Bloomberg!