Токио разкрива новостите в гейм индустрията

Sony иска да продаде поне 5 млн. видео конзоли за 5 месеца

20.09.2013 | 12:06
Токио разкрива новостите в гейм индустрията

Най-голямото азиатско изложение за видеоигри Tokyo Game Show отвори врати днес за четири дни край японската столица, като японската публика ще има възможност за първи път  да пробва новата конзола PlayStation 4 (PS4) на Sony.
Анализаторите очакват не по-малко от 200 000 души през двата дни, организирани само за професионалисти, и останалите два за широката публика.

Голямото изложение на мултимедийни забавления ще даде възможност за запознаване с новостите, сред които освен PS4 и новият XBox One на американската технологична компания Microsoft (първите, които двете компании пускат на пазара за последните седем години) е и обновената джобна конзола PS Vita на японците.

Sony, чиято най-нова конзола привлича хиляди любители на игрите, има за цел да продаде 5 милиона видео конзоли за по-малко от 5 месеца, което ще съвпадне с пускането на  Xbox One на най-големия ? конкурент. Конзолите обаче отдавна вече не служат само за видеоигри - те могат да бъдат използвани за различни забавления, като гледане на филми, телевизия и сърфиране в интернет пространството.

В изложението ще се включат 342 компании, като 153 от тях са чуждестранни. Броят на участниците е по-голям от миналогодишния. Голяма част от салона ще бъде отделена и на игрите за смартфони и таблети.

Всички големи компании от сектора ще бъдат представени, с изключение на японската Nintendo, която като всяка година от началото на този салон пропуска платеното изложение и организира свои безплатни събития. Все пак разработчиците на игри за конзолите Wii, Wii U и 3DS на Nintendo ще присъстват в Токио.