1000 фена на Apple приветстваха пускането на новите модели iPhone в Токио

Някои от хората прекараха последните 10 дни в палатков лагер пред магазина на компанията.

20.09.2013 | 11:47
1000 фена на Apple приветстваха пускането на новите модели iPhone в Токио

Днес Епъл пуска на пазара два нови модела на iPhone. Единият е iPhone 5S, както и неговият по-евтин вариант 5C. Хиляди любители на високите технологии очакваха събитието в Токио, Пекин и Сидни.

Около 1000 почитатели нa Apple приветстваха официално пускането на двата модела в Токио. Някои от хората прекараха последните 10 дни в палатков лагер пред магазина на компанията в японската столица, за да станат първите, които са се сдобили с новите й продукти. В Сидни около 500 души очакваха пускането на новите модели.

Новият iPhone 5S изглежда почти идентично като предшественика си iPhone5. Разликата идва от нова система за разпознаване чрез пръстов отпечатък, който позволява на потребителите, както да отключват и заключват устройството, така и да правят покупки в iTunes.

На лице са и малки софтуерни и хардуерни подобрения. Цената му в Австралия се движи между 739 и 869 долара.

Премиерата му на пазара ще го изправи лице в лице с много силната конкуренция на най-продаваните модели с Android OS на пазара.  iPhone 5S ще бъде изправен пред  трудна задача да разшири пазарния си дял за сметка на атрактивни смартфони като Samsung Galaxy 4, HTC One или LG G2.

iPhone 5C пък излиза в цветовете син, зелен, розов, жълт и бял. Той е своеобразно бягство на iPhone от най-скъпия сегмент в бизнеса с мобилни телефони.