Vignale - луксът на Ford

Така ще се наричат топ версиите на марката, представени във Франкфурт от Mondeo.

11.09.2013 | 12:07
Vignale - луксът на Ford

Компанията Ford ще предложи още по-луксозни версии на своите модели, които ще обозначи с името Vignale. Първият такъв модел, който е все още концептуален, се появи на автосалона във Франкфурт. Това е Mondeo Vignale, чиято пазарна премиера ще се състои през 2015 г.

"Още е рано да се дават прогнози за продажбите. Говорим за следващите няколко години, нямаме нищо конкретно в момента. 2015 е разумният срок за старт на модела. Очевидно това ще бъде първата ни стъпка в тези дълбоки води и ще потърсим и други предложения от серията Vignale", заяви в интервю за Bloomberg Стивън Одел, президент на Ford Европа. 

Стабилните продажби на премиум автомобилите вероятно са една от причините компанията да разработи още по-високи нива на оборудване за своите модели. Настоящото Titanium X ще продължи да се предлага, но върховите модели ще носят добавката Vignale.

"Тези модели са предназначени за 10-15% от нашите клиенти, които искат дори по-голям лукс от този, който можем да им предложим към момента, каза Мартин Смит, изпълнителен директор по дизайна във Ford Европа. - Това е нашата визия за майсторство и качество от световна класа".

Представеният във Франкфурт Mondeo Vignale демонстрира уникални елементи като фина кожа за интериора, с която са обшити седалките, корите на вратите, подлакътниците, волана и дори таблото. Екстериорът също може да се похвали с по-изискано присъствие, благодарение на хромираните елементи, джантите с размер 20 инча, уникалните цветове и др. Оборудването Vignale предлага също така най-новите системи и технологии на компанията.

Новостите обаче не се изчерпват само с това. Клиентите на тези модели ще бъдат глезени и с експресно обслужване, специални аксесоари, покани за различни събития и дори безплатна автомивка.

"С новите модели от серията Vignale искаме да накараме клиентите ни да се чувстват наистина специални", допълни Мартин Смит.

Както вече стана ясно, първият Vignale модел ще бъде Mondeo. След него такива версии ще получат S-MAX и Edge.

Цялото интервю на Bloomberg със Стивън Одел вижте във видео файла!