Кои са часовниците от новото поколение?

Докато различните марки смартфони се борят по между си, на пазара настъпват часовниците с нови технологии.

21.08.2013 | 17:04
Кои са часовниците от новото поколение?

Първото поколение от новите часовници е Pebble Watch. Той е като втори екран на мобилния телефон – ако има входящо обаждане или съобщение, часовникът ги изписва на екрана. Не е възможно обаче човек да се обади по него.

Предшественика на Pebble Watch е измисленият от MSN часовник, от който в последствие се отказват да произвеждат. Той получава прогнозата за времето и подобни елементарни функции, а батерията му не издържа дълго.

Сега обаче излиза новото поколение. Това е на часовникът на Sony. Той е много по- симпатичен от Pebble, защото се свързва с директно с мобилния телефон. Съдържа различни приложения. Възможно е да казва часа, да си пуснете музика или да напишете съобщение.

От Samsung биха могли да пуснат нещо по средата или съчетание от всичко това. Може да използва фактора форма от Pebble и да има функционалността на Sony.

„Явно хората ги харесват - вижте продажбите. Искат да носят нещо на ръката си и мисля, че има голям пазар. Не знам кой ще победи. Интересно е, че всички едновременно ги показват. Ще има голяма конкуренция. Ще се питаме дали продуктите на Samsung могат да победят продуктите на Apple, ще има и театър. Театърът на Samsung ще бъде зрелищен, а този на Apple, не такъв, какъвто беше едно време, но ще видим“, смята Грег Харпър, президент на Harpervision.

„Аз нося два часовника, a сега имам още един - новия Nike и четвърти, който всъщност следи кръвното ми налягане и сърдечния ритъм. Хората приемат тези устройства, защото ходят на фитнес, искат да бъдат забелязани, че са активни. Необходимо е да се съчетае добрият дизайн с приложения. От Samsung може да го постигнат, ако го свържат с възможностите на телефоните си.

На 10 септември ще бъде представен новият телефон на Apple, а Samsung се опитват да го направят преди Apple. Те се умориха да ги обиждат, че са имитатори. Искат да изпреварят и да покажат, че имат нещо ново. Битката със Стив Джобс е в миналото. Samsung искат да покажат, че са новатори и имат страхотна технология. Вероятно ще го направят“, Коментира Харпър.

Според него iPhone изостават от много други марки -  Motorola, с добрите си батерии, Samsung Galaxy с големия екран и с много приятни приложения и HTC1 - „те са по-дорби и Apple трябва да настъпи“.