Защо Apple нае бивш директор на Yves Saint Laurent?

Вижте повече във видеоматериала на Bloomberg!

03.07.2013 | 15:21
Защо Apple нае бивш директор на Yves Saint Laurent?

Пол Деньов, бивш изпълнителен директор на модната къща Yves Saint Laurent, започва работа в Apple като вицепрезидент. През 90-те Деньов е работил за компанията, но в Европа. Големият въпрос обаче е защо Apple иска да наеме някой от модната индустрия?

“Apple вече се преумори, защото стана жертва на собствения си успех. Всеки купува продуктите и те вече не са ексклузивни. Затова искат да направят нещо, за което обаче не знаят много. Другата причина е в технологията, която се носи близо до тялото. Например часовници. Това са модни аксесоари, за които Apple няма ноу-хау как да направи успешни такива продукти с бранда, с който разполага“, коментира за Bloomberg Ричард Уиндзор, основател на Radio Free Mobile.

Бившият изпълнителен директор Пол Деньов на модната къща Yves Saint Laurent започва работа в Apple като вицепрезидент. През 90-те Деньов е работил за Apple в Европа.

В последните 2г. той е работил за най-горещата марка в индустрията. Той ще им донесе опит в ритейла. Не може да се отрече, че той ще има  влияние там, при положение че е отговарял за разширяването на бранда на YSL.

В последните две години компанията повишаваше продажбите си с по 10% годишно. Миналата година той увеличи печалбата с 60%. Деньов е истински експерт в мърчандайза и ритейла.

Можем да попитаме дали ще окаже влияние над презентацията на продуктите на Apple. И както казвате, може да им помогне да представят продуктите си на пазара и особено в сегмента на модните аксесоари.

Вижте повече във видеоматериала на Bloomberg!