До 10 г. Русия ще създаде мислещи роботи

Хората може да станат безсмъртни, ако се осъществи амбицията на учените.

28.06.2013 | 08:42
До 10 г. Русия ще създаде мислещи роботи

До 10 г. руски учени от разположения в близост до Москва Зеленоград вярват, че ще могат да създадат мислещи роботи, като им трансплантират човешки умове.

Амбициозният проект на учените, разработван под името „Аватар“, беше оповестен по време на първото издание на международния конгрес Global Future 2045.

Целта на начинанието е да се постигне научен прогрес в сливането между хората и машините. Основател на проекта е руският медиен магнат Дмитрий Ицков.

„Ако говорим за реалността на проучванията в контекста на безсмъртността през 2045 г., то тогава всеки добре формулиран научен проблем ще може да бъде разрешаван. Решението е въпрос на време, пари и участието на професионалисти в задачата“, каза Ицков.

Учените от екипа му вече са създали прототип на хуманоид, с името Дима. Възможно е Дима да може да разчита човешки мисли, смятат специалистите. Амбицията на екипа обаче е да създадат холограмен тип тела, които да подслоняват човешкото съзнание.

Идеята може да превърне хората в безсмъртни, ако се осъществи. Намеренията на учените вече срещат съпротивата на руската църква.