Sony показа последните си продукти на Digischool 2013

Акцент през тази година е улесненото взаимодействие между различните устройства

11.04.2013 | 16:03
Sony показа последните си продукти на Digischool 2013

На 5 и 6 април в Боровец Sony организира ежегодното си събитие Digischool. Именно там българският клон на компанията запозна журналисти с последните модели на своите продукти, както и с най-новите технологии в различните сегменти. Презентацията бе разделена на три основни части: телевизори, фотоапарати и видеокамери, и аудио продукти.

Организаторите бяха поставили основния акцент във взаимодействието между различните продукти. Така например, телефоните на Sony вече могат да работят в пълен синхрон с последните модели телевизори Bravia. Връзката се осъществява чрез просто докосване на телефона с дистанционното, където са разположени специални модули.

Подобна е ситуацията и с някои от фотоапаратите, които могат да бъдат свързани и управлявани от смартфона, посредством безжична Wi-Fi връзка. Технологията може да бъде използвана за перфектно позициониране в режим „самоснимка“, както и за шпионски мисии със скрит в храстите фотоапарат.

По изключително разбираем начин бе обяснена и новата система за стабилизиране на образа при камерите на Sony. Кръстена от създателите си B.O.SS, технологията се състои от гумено „окачване“ на оптиката на самата камера. Именно тя обира всички вибрации и сътресения, като образът остава идеално стабилизиран. Организаторите поставиха две от любителските си камери на специален стенд, който по принцип се използва за тестване на макети на сгради и тяхната устойчивост на земетресения. Резултатът бе кристално ясен. Или поне при камерата, оборудвана с B.O.SS.

Sony прави интересна заявка и в сегмента на популярните в последно време „екшън“ камери. Въпреки конкурентните си характеристики обаче, тяхното предложение не се предлага с вакуум, което неминуемо ще затрудни използването му от моторспорт фенове, например.

Устойчивост на вода – една от най-впечатляващите екстри по време на Sony Digischool. Интересното в случая е, че вече не е нужно устройството да изглежда като опаковано, за да не се бои от водните молекули. Смартфони, фотоапарати, екшън камери, вече всички го могат. Поне ако са Sony.