Galaxy S4 дойде с вграден преводач

Възможност за управление с поглед и 13-мегапикселова камера са другите козове на новия смартфон от Samsung.

15.03.2013 | 08:33
Galaxy S4 дойде с вграден преводач

Възможността за управление на екрана с поглед бе основният акцент при представянето на Galaxy S4 - новото поколение на най-продавания смартфон на Samsung. Корейците направиха презентацията в "Рейдио Сити Мюзик Хол" в Ню Йорк, ясно намеквайки, че се целят в дела на iPhone на домашния му американски пазар.

Както се очакваше, новият Galaxy S е малко по-голям и с чувствително по-добра камера от предишния модел (13 мегапиксела). Най-сериозното предимство пред конкурентите обаче е системата за контрол с поглед. Предната камера на телефона непрекъснато следи очите ви и ако ги отклоните за миг, автоматично задейства пауза на видеото, което гледате. Ако гледате в телефона и го наклоните напред, той ще превърти страницата надолу (smart scroll).

Друг силен коз на корейците е вграденият преводач между девет основни езика, който освен това може да превръща говора в текст и обратно. "Помислете си какво означава да можете да общувате с приятели от цял свят без езикова бариера", подчерта Джей Кей Шин, директор по мобилните устройства в Samsung.

Експертите тепърва ще тестват новото устройство за възможни бъгове и недомислия. Повечето от тях обаче са категорични, че то ще е пазарен феномен и може най-после да изравни Samsung с Apple на американския пазар. Корейците са номер 1 в световен мащаб, но в Щатите отстъпват на местния си конкурент (17% пазарен дял срещу 35% за производителя на iPhone).

Очаква се Galaxy S4 да дойде в България до края на април.