Galaxy S4 ще се командва с поглед

Samsung представя новия си смартфон тази нощ в Ню Йорк.

14.03.2013 | 14:25
Galaxy S4 ще се командва с поглед

Новото поколение на най-продавания смартфон в света ще бъде представено тази нощ в нюйоркски мюзикхол. Корейският гигант Samsung избра "Радио Сити", за да покаже за пръв път новия Galaxy S4. Експерти отсега прогнозират, че устройството ще продаде над 60 милиона бройки до края на годината.

Ако се вярва на изтеклата предварително информация, най-сериозната новост при S4 ще е възможността да командвате екрана не само с пръст, но и само с поглед. Освен това смартфонът ще върви с безжично зарядно и значително усъвършенствана камера, превъзхождаща тази на конкурентния iPhone 5.

Управлението с поглед е възможно благодарение на предната камера на телефона, която ще следи очите ви. Технологията бе приложена за пръв път в S3, но с ограничена употреба – там тя само проследява екранът да не угасва, ако в момента четете. В новото поколение обаче с поглед ще можете да скролвате страниците и да задействате пауза при музикални и видео файлове.

Основната камера, монтирана отзад, пък ще е 13-мегапикселова, срещу едва осемте при iPhone5.

Новият Galaxy ще бъде и малко по-голям от и без това внушителния си предшественик – 5 инча (12.7 сантиметра) в диагонал. Предполага се, че процесорът ще е осемядрен Exynos 5.