Градът на Тери Пратчет вече е приложение за iPhone

Интерактивна карта на измисления Анкх-Морпорк се продава в App Store срещу 9.99 лири.

12.02.2013 | 17:27
Градът на Тери Пратчет вече е приложение за iPhone

Интерактивна карта на Анкх-Морпорк, достъпна като приложение за смартфоните и таблетите на Apple, е абсолютен хит във Великобритания в момента. Измисленият град от фентъзи-поредицата на писателя Тери Пратчет е по-достъпен отвсякога – срещу 9.99 лири (цената на приложението) феновете могат да се разходят по улиците му, да увеличават много от обектите, да се срещат с известни герои от книгите. По-важните обекти, като Невидимият университет или Дворецът на Патриция, вървят комплект с допълнителна информация, цитати от книгите и допълнителни илюстрации.

Приложението Discworld: The Ankh-Morpork Map, разработено от Agant за издателство Transworld, е достъпно в AppStore. Като основа са използвани оригиналните илюстрации от поредицата на Пратчет за Света на диска. Включена е и пълна "екскурзоводска" обиколка на града, озвучена с гласа на актрисата Хелън Аткинсън-Ууд.

Всъщност приложението е дотолкова детайлно, че някои заядливци вече го обявиха за по-добро от Maps – новата система от карти и навигация на Apple, която даваше доста бъгове при старта си.

"Историите от света на диска" е фантастично-хумористична поредица на Тери Пратчет, започнала с "Цветът на магията" през 1983. До момента серията включва 39 романа, издадени в над 70-милионен тираж в цял свят.