Активи за 5 млн. лева продава НАП в нов електронен магазин

На търг са обявени гора, бензиностанция, самосвал и много имоти в различни курорти.

31.01.2013 | 12:20
Активи за 5 млн. лева продава НАП в нов електронен магазин

259 вещи и активи на стойност 4.897 млн. лева продава чрез новия онлайн Портал за продажби Националната агенция за приходите. В него желаещите могат да купят апартаменти, леки коли, товарни превозни средства, парцели, магазини, дори и бензиностанция, на цени, по-ниски от пазарните. Това са вещи на длъжници на НАП или конфискувани и отнети в полза на държавата активи.

В електронния магазин може да се търси по ключова дума, цена, населено място, категория на веща, номер на търга и други критерии. Освен това желаещите да участват в търговете, вече могат да платят депозита си за участие онлайн. Всеки, който проявява интерес да купи имот от НАП, трябва да знае, че за да се включи в наддаването трябва да преведе депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена, уточняват още данъчните.

Списъкът с вещите, които НАП продава, се актуализира всеки ден. В момента най-голям е броят на обявите за продажба на недвижими имоти в цялата страна и на тези за леки и товарни автомобили. В портала могат да се открият обяви за продажба на атрактивни коли със стартова цена от под 1000 лева, както и на камиони с начална цена от 5 000 лева. Продава се дори медицинска техника, отпадъци от цветни и черни метали, самосвал, трактори, багери и други.