fallback

Google разработва очилата на бъдещето

Аксесоарът с вграден дисплей ще се появи на пазара до края на годината и ще предлага връзка с интернет и социалните мрежи.

05.04.2012 | 16:43

Google работи върху очила с вграден дисплей в прословутата си лаборатория Х. Това е част от проекта Glass. Замисълът е в перспектива очилата да са в състояние да заменят всички останали персонални технологични играчки, начело с мобилните телефони.

Дизайнът на очилата е изчистен, към рамката има вграден микрофон, а над дясното око има частично прозрачен екран. Потребителят ще има възможност да се възползва от 14 различни услуги - да провежда разговори, да получава и изпраща съобщения, да прави снимки и видео клипове, да споделя в социалните мрежи и така нататък. Освен това ще получава информация за времето, точното си местоположение и за уговорените срещи.

Повечето от тези услуги ще са достъпни чрез връзка с глобалната мрежа, а предоставянето им ще става направо върху прозрачния екран. Очаква се очилата да бъдат пуснати в продажба до края на годината, по непотвърдена информация ще струват между 250 и 600 долара.

Според някои публикациии не е изключено компанията скоро да започне разработката и на аналогични контактни лещи, които да могат да възпроизвеждат изображения направо в окото.

fallback
Още от Техно
fallback