Корейци създадoха батерия, позволяваща 1000 км пробег на електромобил

Критериите за акумулаторите - безопасност, бързина на зареждане и разстояние с едно зареждане

26.10.2020 | 10:50 Редактор: Георги Камарашев
Корейци създадoха батерия, позволяваща 1000 км пробег на електромобил

Корейската компания SK Innovation разкри подробности за две свои нови разработки на батерии за електромобили. С една от тях превозното средство ще изминава 800 километра с две зареждания по 10 минути, а с другата пробегът ще е 1000 километра без спиране.

Представянето на двата нови продукта беше част от форума InterBattery 2020, организирано в Сеул от Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Южна Корея.

Официални представители на компанията твърдят, че водещата им цел била да направят най-добрите батерии за електромобили. Специалистите от SK Innovation посочват и основните критерии при оценка на акумулаторите - безопасност, бързина на зареждане и разстояние, което автомобилът изминава с едно зареждане.

Именно те са в основата на всички батерии, произведени от SK Innovation през последните 10 години. За този период не се съобщава за нито един случай със запалване на батерия на компанията, което си е сериозно постижение, въпреки че то няма как да бъде оценено, тъй като SK Innovation не произвежда акумулатори в мащабите на големите си конкуренти Panasonic, LG Chem и CATL.

Четете повече по темата в Automedia.bg.

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК