fallback

Sony пусна Playstation Vita в Азия

Цените започват от 320 долара.

20.12.2011 | 08:46 Автор: Вероника Денизова

Sony пусна на пазара в Азия новия си Playstation Vita. Очаква се продажбите да бъдат високи, но множество специалисти смятат, че устройството може да не успее да се конкурира успешно с хитовите смартфони, доминиращи на азиатския пазар.

Смартфоните, предлагани от компании като Apple и Amazon, предлагат софтуер с игри, което застрашава позициите на Sony, както в Азия, така и на световния пазар. Предимството на Sony, посочват от Reuters, е във функционалността на Playstation Vita.

Потребителите получават 5-инчов LED тъч-скрийн, 3-G връзка и камера.

Андрю Хаус, директор в отдела за игри на Sony, посочва, че устройството има и предимства и при достъпа до социални мрежи.

Но Vita среща и големи предизвикателства, главно заради високата цена, която започва от 320 долара за основния модел. Това може да доведе до недостатъчно продажби на фона на слабото търсене при настоящите икономически условия, коментират специалистите. По тази причина конкурентите от Nintendo свалиха цените на устройствата си почти двойно тази година.

Има и още по-голям проблем за компаниите в бранша. Собствениците на мобилни телефони се ориентират към по-евтините игри, достъпни през Интернет и тези, предлагани безплатно като бонус към други приложения. Това може да се окаже крайно негативно за Sony, която се очаква да обяви загуба от 1 млрд. долара за 2011 година и спешно се нуждае от „ударен“ продукт, който да завладее пазара.

Анализаторите обаче смятат, че продуктите на Sony не трябва да бъдат съпоставяни с тези, използвани при мобилните телефони. Вижте още в репортажа.

fallback
Още от Техно
fallback