Facebook Dating навлиза в 32 европейски страни, включително и България

Потребителите на възраст над 18 години могат да създадат отделен профил

22.10.2020 | 16:26 Редактор: Юлия Христова
Facebook Dating навлиза в 32 европейски страни, включително и България

Facebook обяви, че пуска услугата си за срещи в 32 европейски страни, включително в България, след като този ход беше отложен по-рано тази година заради регулаторни проблеми, предава Ройтерс.

Социалната мрежа отложи премиерата на Facebook Dating през февруари, след като Комисията за защита на личните данни в Ирландия, основният регулатор в Европейския съюз, следящ големите технологични фирми, включително и Facebook, изрази своите притеснения.

Регулаторът твърди, че на 3 февруари е получила известие, че услугата ще тръгне на 13 февруари, а срокът е бил прекалено кратък.

Освен това не е получила документите за защита на личните данни, които са ѝ необходими, за да вземе решение.

Facebook Dating, специализирана услуга в приложението на социалната мрежа, беше пусната в Съединените щати още през септември миналата година. Сега услугата е налична и в 20 други страни.

В публикация в блога на компанията Кейт Орсет, продуктовият мениджър на Facebook Dating, заяви, че потребителите могат да изберат дали да си създадат профил за срещи и могат да го изтрият по всяко време, без да премахват акаунта си в социалната мрежа.

Първите имена и годините на потребителите за техните профили за срещи ще се взимат от профилите им във Facebook и не могат да се редактират в новата услуга, твърди Орсет. По думите ѝ фамилиите няма да се показват, а потребителите могат да изберат дали искат да споделят друга лична информация в профилите.

Във Facebook Dating потребителите на възраст над 18 години могат да създадат отделен профил. След това Facebook предлага потенциални партньори - въз основа на информацията, предоставена от потребителите, но също така и въз основа на познанието на платформата за техните интереси и дейности.

Приятелите Ви от Facebook не влизат в списъка  - освен ако някой от тях не бъде идентифициран като "таен интерес“ в профила за запознанства. Можете да включите до девет души в този списък. Потребителите научават, че са вътре, само ако има взаимно харесване, пише investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК