И YouTube започва кампания срещу дезинформацията около ваксините

Новата политика се прилага във връзка с клипове, чието съдържание противоречи на "консенсуса сред експерти“

14.10.2020 | 23:09 Редактор: Ралица Братанова
И YouTube започва кампания срещу дезинформацията около ваксините

YouTube ще започне да сваля видеоклипове, които разпространяват погрешна информация за ваксини и подходи за лечение на коронавируса, съобщиха от компанията в сряда, цитирана от Bloomberg.

Новата политика се прилага във връзка с клипове, чието съдържание противоречи на "консенсуса сред експерти“ от местните здравни власти и Световната здравна организация.

Това включва твърдения, че "ваксините срещу Ковид-19 ще убият хора или ще причинят безплодие, или че микрочипове ще бъдат имплантирани на хора, които са обект на подобни лечения", заявиха от компанията.

Вторият пример се отнася до конспиративна теория, според която Бил Гейтс планира да инжектира чипове във всеки ваксиниран човек, BloombergTV.bg.

Промяната е част от новите правила за информацията, насочена към общественото здраве, предоставяна чрез огромната видео платформа на Google.

Подобни видео кадри, поставящи под въпрос ефикасността на ваксинациите, не са новост и продължават да са онлайн от години насам. Новото правило няма да се прилага за видеоклипове за ваксини срещу други заболявания, уточни говорител на YouTube.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК