Зукърбърг и съпругата му даряват 300 млн. за "безопасно" гласуване в САЩ

Сумата ще бъде разпределена между две институции

01.09.2020 | 22:33 Редактор: Виктория Гетова
Зукърбърг и съпругата му даряват 300 млн. за

Центърът за технически и граждански живот (CTC) и Центърът за изборни иновации и изследвания (CEIR) ще обявят по-късно днес, че главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан ще дарят 300 млн. долара в подкрепа на "безопасно и надеждно гласуване в отделните американски щати и в по-малките населени места" преди президентските избори в САЩ, които ще се проведат в началото на ноември.

Дарението ще бъде разпределено между двете институции, като първата ще получи 250 млн. долара, а втората 50 млн. долара.

"Колкото повече се фокусирах върху тези избори, толкова по-важно ми се струва едновременно да се уверя, че местните окръзи и отделните щати разполагат с необходимите ресурси за справяне в тези безпрецедентни условия, както и че хората да са наясно, че инфраструктурата е налице, за да бъде преброен всеки глас, така че да могат да се приемат резултата от изборите като легитимен", посочи Зукърбърг пред агенция Axios, предава БНР.

Щатският секретар на Мичиган – Джоселин Бенсън и на Охайо Франк Лароуз одобриха отдадеността на Зукърбърг и на г-жа Чапн за популяризирането на точна информация за предстоящото гласуване.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК