fallback

Peugeot отново ще оперира в Америка, след 32 г. отсъствие

Компанията ще заложи на компактни модели, а не на кросоувъри

11.08.2020 | 13:20 Автор: Георги Камарашев

Френският гигант PSA Peugeot Citroen ще се завърне на северноамериканския пазар след 32 години отсъствие, потвърди вече официално групата. Донякъде изненадващо, тя първоначално ще заложи на компактни модели, а не на кросоувъри отвъд Океана.

Шефът на клона на PSA в Атланта Лари Доминик потвърди пред Automotive News, че при завръщането през 2022 г. акцентът ще е върху автомобили от С- и D-сегмента, като Peugeot 308 и 508.

Френската компания оперираше в Америка през 80-те, но така и не успя да наложи сериозно пазарно присъствие, донякъде и заради активната кампания на федералните и щатските власти срещу леките коли с дизелови мотори. С началото на глобалната рецесия през 1990 PSA реши да напусне северноамериканския пазар.

Сега обаче главният изпълнителен директор Карлос Тавареш е убеден, че моментът е назрял за нов опит.

Самият Тавареш уточни преди време, че на този етап няма никакви амбиции да изнася производства в Северна Америка. В момента Peugeot продава автомобилите си с един от най-високите маржове в индустрията и може да си позволи да ги намали малко за сметка на транспортни разходи и евентуални мита.

Четете цялата статия в Automedia.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback