Докъде ще навлезе блокчейн технологията в нашия живот?

Mоже да се използва и приложи почти във всяка индустрия

18.06.2020 | 11:00 Редактор: Тодор Петров
Докъде ще навлезе блокчейн технологията в нашия живот?

Когато заговорим за виртуални валути и стойности, в съзнанието на човек излиза една дума - биткойн. Дигиталната валута започна да печели вниманието на аудиторията през последните няколко години, когато демонстрира сериозен финансов ръст, измествайки стойността на редица други пазари.

Разбира се, зад тази идея се крие една цяла наука, която проповядва сериозна прозрачност при движението на стойности, а това е основно занимание на редица регулатори, които се стремят именно към тази ефикасност и по една или друга причина не винаги са толкова ефикасни. Различни експерти смятат, че философията на блокчейн технологиите може да се използва и приложи почти във всяка индустрия.

На този етап, въпреки положителните страни и високите стойности на криптовалутите, мнозина забелязват сериозен скептицизъм и отказ от интеграция. Причината за подобни противодействия е елементарна. Повечето бизнес сектори са създадени за работа с други финансови стойности и оперират, съобразявайки се с определени бизнес правила, интегрирането на блокчейн в модерният бизнес няма да се случи за една вечер, нито за една година. Подобни процеси изискват и по-сериозно време, както и технологично време за тестване на системи и доставяне на толкова необходимата ефективност.

Едно положително качество на тази технология е, че движенията на финанси става абсолютно прозрачнo и следенето и движението на единици може да достави толкова необходимите данни за всяка една индустрия. Някои хора разглеждат това като възможност за елиминирането на хора по веригата, като гарантират едно и също качество. И докато тази система има противници, почитателите също не са малко. Вече можем да открием цели медии, които доставят своето портфолио от забавления с помощта на биткойн технологията.

Зрителите са свободни да закупуват предавания, сериали и много други, използвайки тази система, при това без нуждата от поддръжка на телевизионни доставчици и други. Ако има индустрия, която се възползва много добре от тези позитиви, това ще бъде онлайн хазартната индустрия, предоставяща най-различни възможности за употребата на онлайн портфейл.

Интересът от тази технология вълнува все повече букмейкъри като Winbet, които отдавна са стремят да предлагат най-добрите условия на своите клиенти. А те наистина са много.

С блокчейн технологията, един играч може да създаде профил само за няколко секунди, изискванията ще бъдат обвързани с предоставянето на потребителско име и електронна поща. Това автоматично слага край на всички други условия по тази линия като зареждане на сметка. Освен това не трябва да забравяме, че колкото и бързи да са букмейкърите с настоящата система, блокчейн технологията е практически моментална и елиминира времето за изплащане на печалби и други. И друга положителна страна е, че печалбите повече няма да се ръководят от определен валутен курс, а това е значително главоболие за всеки международен букмейкър.

Превалутирането коства част от печалбата на всеки играч, докато биткойнът не просто ще намали разходите, а ще ги елиминира напълно. Разбира се, идеята изглежда прекрасна, но бъдещата технология има нужда от време за адаптация и изчистване на системата. И макар и днес да ставаме свидетели на все повече бизнеси, които нямат нищо против блокчейн технологията и разплащането с тази дигитална валута, други се колебаят към поемането на тази крачка. Можем да бъдем категорични, че скоростта, с която биткойните се появиха и взеха полагащия се дял от пазара, е достатъчна, за да не бързаме да ги отписваме като възможност за още по-сериозна валутна революция.