Volkswagen и Ford ще са партньори в производството на електромобили

Сделката между двете компании се очаква да бъде финализирана до края на следващия месец

14.05.2020 | 23:58 Редактор: Юлия Христова
Volkswagen и Ford ще са партньори в производството на електромобили

Германската автомобилна компания Volkswagen и американския ѝ конкурент Ford планират да си сътрудничат в производството на електрически и самоуправляващи се автомобили, съобщава Bloomberg, като се позовава на запознати с процеса източници, пише bloombergtv.bg.

Сделката между двете компании се очаква да бъде финализирана до края на следващия месец. А двете страни разбират необходимостта да споделят големите инвестиции, които са нужни за разработването на автономни автомобили и превозни средства на батерии, обясняват пожелалите да запазят анонимност източници на Bloomberg.

“Преговорите с Ford бележат напредък“, коментира говорител на Volkswagen, без да даде подробности. Алън Хол, представител на компанията за автономни автомобили Argo Al, която е партньор на Ford, заяви, че сделката е напът да бъде завършена през второто тримесечие на тази година. В отделно изявление от Ford обявиха същото.

Пандемията от коронавируса нанесе тежки удари върху автомобилната индустрия и вероятно поради това двете компании са по-склонни от всякога да завършат споразумението за сътрудничество и да обединят усилия за производството на автомобили. Производителите на превозни средства бяха принудени да свият разходите си заради спада на търсенето на автомобили. А именно подходът на Ford и Volkswagen би им помогнал да намалят финансовата тежест.

Според плана Volkswagen ще инвестира 2.6 млрд. долара в Argo. В плановете на Ford е да осигурява услуги с роботизирани таксита от 2022 г. в САЩ.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК