Cadillac спира двигателите с вътрешно горене през 2030 г.

Компанията ще се откаже и от сегашните имена на моделите си

15.12.2019 | 09:06 Редактор: Ивет Арабова
Cadillac спира двигателите с вътрешно горене през 2030 г.

Компанията Cadillac ще се откаже от използването на двигатели с вътрешно горене през 2030 г., разкри нейният президент Стивън Карлайл на среща с журналисти в Детройт. Според него, преминаването към електрическо задвижване ще зависи от интереса на потребителите, информира Automedia.bg.

"Никой не може да каже колко време ще отнеме прехода към електромобили, тъй като все още не е решен основният проблем - пробегът на тези машини с едно зареждане. За да може нашите модели на ток да бъдат конкуретноспособни, те трябва да изминават 300-400 мили (483-644 км)", коментира Карлайл.

Шефът на Cadillac допълни, че компанията му ще се насочи към разработката на чисти електромобили, а не на хибриди или на водородни машини.

Карлайл разкри още, че компанията ще се откаже от сегашните имена на моделите си, които са комбинация от букви и цифри като CT4-V и XT5. "Escalade е забележително име", коментира шефът и призна, че най-вероятно Cadillac отново ще се върне към названия като Brougham, DeVille, Eldorado, Fleetwood или Seville.

Цялата статия четете на Automedia.bg.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК