Кои са колите с "най-скъп" пътен просвет в света

Тези всъдеходи стават за тежък терен, но и струват много пари

14.11.2019 | 22:45 Редактор: Василена Василева
Кои са колите с

Експертите твърдят, че пътният просвет (клирънс) на един наистина всъдеходен модел трябва да бъде около 240 мм. Толкова предлага легендарната Лада 4х4, известна още като "Нива", която е сред най-проходимите автомобили на планетата. 

С по-добри показатели могат да се похвалят редиа всъдеходи, но в тази група са включени само много скъпи модели. Един от тях дори може да се похвали, че бие на ускорение от 0 до 100 км/ч Ferrari FF. Ето за кои всъдеходи клиентите плащат най-скъпия пътен просвет в света според изданието Motor1. 

Трябва да се отбележи, че в списъка не е попаднал Mercedes-Benz G-Class, а най-вероятната причина е, че при него клирънсът е 241,5 мм (въпреки че в максимално високо положение достига 400 мм).

Кросоувърът на Bentley не се позиционира като страхотен оф-роуд модел, като той дори няма блокировка на оси, но пък разполага с пневматично окачване, благодарение на което може да преодолее брод с дълбочина до половин метър. Клирънсът на Bentayga варира от 145 до 245 мм. А цените на този модел стартират от 155 100 евро.

Снимка: Pixabay

Разгледайте галерията със снимки в Automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК