fallback

Пускат на пазара основния конкурент на Tesla Model 3

Polestar обяви старт на продажбите и цените на своя модел 2

07.10.2019 | 23:16 Автор: Василена Василева

Марката Polestar обяви датата за излизането на пазара, както и цените на електромобила си, известен под индекса 2. Продажбите на модела, който е разработен съвместно с Volvo и Geely ще стартират през юни 2020 г.

Polestar 2 е сочен като основен конкурент на Tesla Model 3. Двата електромобила имат сходни характеристики и цена. При Polestar 2 тя стартира то 47 000 евро, но ще е такава само за купувачите в Норвегия, където бонусът за електрически коли е по-голям. Във Великобритания цената почва от 56 000 евро, в Германия - от 58 000 евро, а в Белгия и Холандия - от 60 000 евро. За Швеция колата ще е още по-скъпа - поне 61 000 евро.

Все пак трябва да се уточни, че в посочените суми влизат данъците, а също така и предплатено сервизно обслужване за 3 години за цялата територия, на която се продала електромобилът. Очаква се, на по-късен етап да излезе и по-евтина версия на модела, като нейната цена все още не е обявена.

Първоначално Polestar 2 ще се продава само в модификацията с два мотора и съответно със задвижване на четирите колела. Тя се захранва от батерия с капацитет 78 кВт/ч, а сумарната мощност на моторите е 300 кВт, което е еквивалент на 408 к.с.

Снимка: Polestar

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback