Apple се опитва да угоди на холивудските кина

Филмите - по седмици в кината, след това в платформата на компанията

30.09.2019 | 14:45 Редактор: Ивет Арабова
Apple се опитва да угоди на холивудските кина

Apple иска да направи удар в Холивуд, като започне да пуска пълнометражни игрални филми по кината преди да ги включва в своята телевизионна стрийминг услуга, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с плановете.

Компанията е провела преговори с киновериги и се е консултирала с директор от развлекателната индустрия в момент, в който планира традиционни премиери на филмите си, които ще държи в кината седмици, преди да ги пуска в Apple TV+, допълват източниците.

Съгласявайки се да даде екслузивни прожекции на филмите си, Apple може да покаже възможностите си на големите вериги, които поставят подобни условия и могат да прожектират филмите в цялата страна. Но като се има предвид, че част от филмите на Apple попадат в арт хаус категорията, компанията скоро може да избере специални премиери в Ню Йорк и Лос Анджелис, предава Investor.bg

Производителят на iPhone вече е започнал да говори със собственици на киносалони и планира да пуска филмите си първо в кината, за да привлича популярни режисьори и продуценти и да избегне напрежението, което конкурентът ѝ Netflix създаде в отношенията си с кината, коментират източниците, запознати със стратегията на Apple.

Netflix обичайно моли собствениците на кина да пускат филми, които тя притежава или продуцира, по същото време, в което продукциите се появяват в стрийминг услугата. Този подход ограничава възможността на компанията да пуска филмите си в големите кина, за което е нужно лентите да не се появяват онлайн за около три месеца след премиерата си.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК