fallback

Защо Илън Мъск смята, че хората трябва да станат киборги?

Сред многото компании, които е основал, от юли заработи и Neuralink

30.08.2019 | 18:20 Автор: Юлия Христова

Илън Мъск посети Китай във вторник, но не, за да говори за своята компания Tesla или за новата си фирма в Народната република. Вместо това, в съвместна изява с основателя на Alibaba Джак Ма, той говори за изкуствения интелект (AI), като повтори предупрежденията си за рисковете за човешкото общество, които тази технология крие.

"Хората подценяват капацитета на изкуствения интелект", каза Мъск по време на конференцията в Шанхай.

"Те смятат, че ще си имаме работа с умни хора, но това ще бъде много повече. AI ще бъде много по-умен от най-умния човек“, поясни предприемачът.

Как обаче човечеството може да се противопостави на това зловещо обстоятелство. Мъск има предложение: "Ако не можете да ги победите, тогава се присъединете към тях“. С други думи, ние хората, трябва да станем киборги.

Сред многото компании, които Мъск е основал, от юли има една, наречена Neuralink. Компанията се надява да тества разработените от нея интерфейси между компютрите и човешкия мозък още през следващата година. Експертите описаха основната технология като впечатляваща, но смятат времевия график на Neuralink за "невероятен“.

Мъск е по-оптимистичен. "Вече сме киборги", каза той в четвъртък. "Хората не осъзнават това. Но ние вече сме киборги, защото сме толкова интегрирани с нашите смартфони и компютри“.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback