Mate 30 на Huawei - без Android и Google приложения в Европа?

Нови проблеми за втория по големина в света производител на смартфони

29.08.2019 | 14:21 Редактор: Тодор Петров
Mate 30 на Huawei - без Android и Google приложения в Европа?

Huawei Technologies напредва с подготовката за пускането на новите си смартфони от висок клас в Европа, въпреки че може да не е в състояние да предложи официалната операционна система Android на Google и широко използвани приложения като Google Maps, съобщават пред Reuters и Bloomberg ръководители на компанията. 

Очаква се вторият по големина в света производител на смартфони да представи новата си линия Mate 30 на 18 септември в Мюнхен, въпреки че не е ясно кога устройствата ще започнат да се продават.

Mate 30, създаден да работи и при новите 5G мобилни мрежи, е първият основен смартфон на Huawei, който ще бъде пуснат, откакто администрацията на президента Доналд Тръмп ефективно постави компанията в черния списък в средата на май, пише Investor.bg.

Говорител на Google казва пред Reuters, че Mate 30 не може да се продава с лицензирани приложения и услуги на Google поради забраната на САЩ за продажби на Huawei. Временната отмяна, която американското правителство обяви през миналата седмица, не се прилага за нови продукти като Mate 30, пояснява говорителят. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК