Манипулираните дизелови двигатели на VW се разграбват като топъл хляб

Предимствата - атрактивна цена и нисък разход на гориво

27.08.2019 | 16:44 Редактор: Василена Василева
Манипулираните дизелови двигатели на VW се разграбват като топъл хляб

Компанията Volkswagen беше принудена да изкупи от клиентите си в САЩ 380 000 автомобила, за които беше доказано, че са с манипулирани дизелови двигатели. Останалите 100 000 коли, засегнати от "дизелгейт", бяха ремонтирани и върнати на собствениците им.

Какво обаче се случва с изкупените обратно автомобили? Техният софтуер се препрограмира и те се връщат обратно на пазара, този път като употребявани коли. Оказва се, че интересът към тях е огромен, тъй като се продават с огромна отстъпка, а освен това разходът на гориво е много нисък, съобщава The New York Times, цитирано от Automedia.bg

Изданието посочва, че VW Golf от 2015 г. с пробег от 60 000 км се продава за около 12 000 долара. То цитира директора на автосалона Vorderman Volkswagen в Индиана - Чад Пробст, според когото неговите служители продават по 50-60 автомобила с двигатели TDI. Сред клиентите има хора от цялата страна, които пристигат специално, за да си купят такава кола и дори не поглеждат останалите.

От общо 380 000 изкупени обратно от VW автомобили с дизелови мотори вече 310 000 са си намерили нови собственици. Интересът към тях се дължи на няколко факта. Първият е ниският разход на горива, а вторият - гаранцията от 4 години (или 77 000 км пробег), която правителството на САЩ задължи Volkswagen да предлага на новите купувачи.

Предстои на пазара втора ръка да бъдат пуснати и част от 70 000 бройки от модела Passat, които бяха изкупени обратно от компанията. Очаква се интересът към тях също да бъде сериозен.

Снимка: Volkswagen

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК