Разследват Facebook за транскрибиране на гласови съобщения

Социалната мрежа е отказала коментар

27.08.2019 | 15:17 Редактор: Ралица Братанова
Разследват Facebook за транскрибиране на гласови съобщения

Facebook е разследвана от Службата за защита на данните в Хамбург заради транскрибиране (сваляне като текст) на аудио съобщения на потребители на услугите ѝ, съобщава Bloomberg. Разследването се прибавя към проверката срещу гласовия асистент на Google.

Facebook "в момента е обект на отделно разследване" за транскрибиране на комуникации между човек и машина или между човек и човек, съобщи комисарят за защита на личните данни на Хамбург в прессъобщение.

По-рано през август Bloomberg съобщи, че Facebook транскрибира аудио съобщения на потребители, които използват опция в приложението Messenger за транскрибиране на гласовите им чатове. Човешката оценка цели да провери дали изкуственият интелект на социалната мрежа интерпретира правилно съобщенията.

Facebook е изправена пред засилено внимание от регулаторните органи на бизнеса ѝ в Европа, включително антитръстово разследване на криптовалутата ѝ Libra и множество разследвания за нарушаване на личното пространство, които може да доведат от солени глоби.

Социалната мрежа е отказала коментар, но преди време съобщи, че е спряла човешката оценка на аудио съобщенията в началото на август.

Още по темата четете в Investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК