Станислав Ангелов: Повече коментираме, отколкото да се стараем

Бившият капитан на Левски говори за състоянието на отбора в предаването "Резултат"

19.04.2016 | 14:52 Редактор: Десислава Джерманска
Станислав Ангелов: Повече коментираме, отколкото да се стараем

 

Бившият капитан на Левски и настоящ директор на детско-юношеската школа на Левски-Раковски Станислав Ангелов бе гост в предаването „Резултат“. Той коментира състоянието на първия отбор на Левски и как се представят сините юноши в него, говори за напрежението и критики към отбора и за реформата в българския футбол.

- Често ли гледате първия отбор на „Левски“?

- Когато мога – винаги! Повечето домакинства се старая да не ги пропускам.

- Преодоляхте ли периодът на адаптация от футболист към директор?

- Не е много лесно, но в крайна сметка всеки трябва да приема различните етапи от живота и да не го мисли много-много. Хубаво е, че има с какво да се занимавам. Това, което правя го обичам страшно много и ми дава смисъл и надежда, че нашият футбол е жив и ще продължи да съществува.

- Оптимист сте, въпреки много проблеми в българския футбол и тези, за които се пише, че има в Левски?

- Прекалено много внимание отдаваме на проблемите. На всеки трябва да му е ясно, че такава е ситуацията, такъв е нашият живот и такива са препятствията. Повече трябва да се стараем да ги преодоляваме, а не да ги коментираме.

- Спортният директор на Левски Георги Иванов даде интервю за клубната телевизия, в което заяви, че футболисти на Левски са се биели помежду си в съблекалнята преди години. Вярно ли е това?

- Аз не си спомням да сме се биели в съблекалнята. Бяхме на крачка да станем шампиони в последния мач. Може би следващата година не тръгна добре – помните злополучните мачове с Иртиш. Наистина имаше няколко директора, нещата наистина не бяха много добре структурирани и след случката с Ивайло Петев нещата тотално се размиха. Заплатите се забавяха, атмосферата се наруши... Но ние футболистите винаги се стараехме.

Цялото интервю може да видите във видеото: