Ансамбъл девойки мечтае за злато от Олимпийски игри

Младите грации преследват неуморно мечтата си

17.12.2015 | 20:15 Редактор: Велислава Миланова
Ансамбъл девойки мечтае за злато от Олимпийски игри

Бъдещите златни момичета започват контролните си тренировки с рецитиране на стихотворението на Иван Вазов - Аз мога. То е станало нещо като девиз на ансамбъла. Пред нашата камера 15 момичетата заявиха, че са научили много неща от заместник председателя на федерацията Мария Петрова, както и от Бранимира Маркова, Юлия Байчева, Евелина Ананиева.

Старши-треньорът на тима Мария Кънчева сподели, че тя и щабът и искат да научат момичетата на основни човешки качества и как да те да бъдат подготвени за голямата гимнастика. Специалистката добави, че гимнастичките все още повече изпускат бухалките, но е изключително важно, че те не се страхуват от новите за тях уреди, а напротив - приемат предизвикателствата смело. Екипът е избрал музиката за съчетанието с бухалки, но все още ревностно пази коя ще бъде тя. Успяхме да разберем само, че ще е хубава и обичана българска песен. За композицията с пет въжета ще се търси модерна и динамична музика. 

Лагерите на младите грации ще продължат и през следващите месеци, а през май ще се определи окончателният състав. Грациите се подготвят за Европейското първенство през 2017 година, както и за Младежките Олимпийски игри през 2018.