Защо и как жени играят хокей

07.12.2015 | 19:46 Редактор: Десислава Джерманска
Защо и как жени играят хокей

Повечето от хора, когато чуят за хокея на лед, си представят как няколко добре екипирани играчи се блъскат на леда в опит да добият владение над шайбата със своите стикове. Със сигурност мнозина предполагат, че за този спорт се изискват много добри физически данни…. Разбира се - и техника.

Ако попитате повечето си познати: „Що за спорт е хокеят?“, гарантирано мнозинството ще посочи, че това е мъжка и силова игра. Да, но не съвсем! В предаването Резултат ви срещнахме с няколко прекрасни дами, които въпреки своята очевидна женственост, се справят доста добре на леда (целия репортаж може да видите във видеото). Те са националки и в следващите дни са решени да докажат, че България има място в световния елит на хокея.

 

Физик, икономист, дизайнер, преподавател, мениджър, инженер, комуникационен експер, фризьор, IT специалист, треньор, студент – това са само част от професиите и заниманията на националките по хокей на лед на България. Женският ни отбор се събра за предстоящите световни квалификации, на които сме домакин от 7-ми до 10-ти декември в Зимния дворец в София. Групата е от 25 дами. Всяка от тях има различни професионални квалификации и изкарва хляба си по различен начин. Но всички те в последните години са обединени от една страст – тази към хокея на лед.