Владислав Генов е близо до руската ММА школа

19.10.2015 | 14:55 Редактор: Владимир Андонов
Владислав Генов е близо до руската ММА школа

Руската ММА школа е една от най-силните и влиятелни в света. Един млад български боец е на крачка от уникалната възможност да стане част от руската организация ACB - Absolute Championship Berkut. Владислав Генов премина успешно първия етап на конкурса "Striking Eagles", в който участваха 464 кандидати от 30 страни. Сега българинът трябва да пребори конкуренцията на други 29-има състезатели по ММА за едва пет позиции. Според регламента на кастинга - тримата бойци, които съберат най-много гласове в онлайн допитване в интернет (http://acbmma.com/Contest), ще получат кариера в организацията. Другите двама ще бъдат определени чрез жури. Гласуването е валидно до 21-ви октомври.

Владислав Генов е на 24 години, състезател на Боен клуб „Левски София Запад“. Занимава се със бойни спортове от шест години, като започва първо с джудо и самбо, а от 2013-та година се посвещава на смесените бойни изкуства. 24-годишният боец има едва няколко участия в аматьорски турнири и то предимно в състезания по граплинг, когато тази година смело решава да се пробва в профи двубой. Дебютът му е изключително впечатляващ – на турнир в Сараево от международната верига FFC, където излиза не в своята категория до 66 килограма, а на 77 килограма и побеждава - унгареца Gabor Munzberg, който до този момент има седем победи и нито една загуба. Българинът го бие още в първия рунд. Второто професионално участие на Генов е в „Нощта на героите“ през месец март в столичната зала Универсиада, където победи Йордан Симеонов, също от "Левски  София-Запад", в битка продължи по-малко от две минути.
През месец ноември Владислав Генов ще пътува и до френската столица Париж, за да участва в едно от най-големите състезания по граплинг в Европа.

 


1
2 rate up comment rate down comment 1
Monica_St
преди 7 години
Ако получаваш много контузии, има хомеопатични безвредни лекарства "Рута" например, помага за бързо възстановяване. Сигнализирай за неуместен коментар