Драган Нешич: Целта пред нас е влизане в Топ 6 на Евроволей 2015

Женският волейболен отбор вече постигна първи успех в контролите

22.09.2015 | 14:54 Редактор: Ваня Симонска
Драган Нешич: Целта пред нас е влизане в Топ 6 на Евроволей 2015

След няколко дни започва Европейското първенство по волейбол за жени, което ще се проведе в Белгия и Холандия. Нашият отбор се намира в Антверпен в момента, където вече изигра и първата си контрола срещу Белгия. Момичетата, водени от Драган Нешич, направиха пълен обрат от 0:2 гейма за 3:2. Втората среща между двата тима е тази вечер, 22 септември, отново на белгийска земя. Тези двубои са последните проверки преди старта на Евроволей 2015 (26 септември - 4 октомври).

Нашите момичета са в една група с актуалния шампион Русия, Хърватия и Беларус. Дни преди "лъвиците" да заминат, селекционерът Драган Нешич говори специално за предаването Резултат.

Г-н Нешич с какви очаквания сте за предстоящето Европейско първенство по волейбол при жените?

- Искаме да се представим много добре на Европейското първенство. Разбира се, добро представяне е отговор, който не означава нищо сам по себе си и затова ще го дефинирам. Първата ни цел е да излезем от групата. Следващата цел в плейофите е да не загубим нито един мач и да продължим в следващата фаза. Мисля, че имаме възможностите да изпълним всичко това. Това, което сме си поставили сами като цели за постигане и разбира се, дадени и от Федерацията по волейбол, мисля че всичко е постижимо. Искаме да излезем от групата, искаме да сме там, където ни е мястото - между първа и шеста позиция.

Тоест целта пред вас е влизане в Топ 6?

- Да, точно така. Класиране сред шестте най-добри отбора в Европа. Достатъчно сме израснали през всички тези години. Всеки, който е работил с тима преди мен е допринесъл за сегашния му облик и наистина считам, че мястото ни е там сред първите шест.

Момичетата готови ли са да играят по пет гейма в среща?

- Да, да. Момичетата са напълно подготвени и именно това показа участието ни на турнира в Бразилия. Аз им пожелавам преди всичко да са здрави и да заиграят в добри отбори, което ще вдигне качеството на нашия отбор.

Как оценявате нашата група и най-вече първия ни съперник Русия?

- Трудна е, но реално нито една от групите на Европейското първенство не е лесна. Дали ще играем срещу Сърбия, Италия, Холандия или Русия първи мач, няма голяма разлика. Всички отбори са много качествени. Русия е силен тим, но и ние имаме своите качества.

Цялото интервю на селекционера Драган Нешич пред Ваня Симонска за предаването Резултат, вижте във видеото. Ще се разберете още защо специалистът прие да се завърне в родния волейбол и ще оправдае ли отборът очакванията към него от ръководството на родната федерация.