Ина Ананиева: Заслужаваме олимпийски медал!

21.09.2015 | 15:10 Редактор: Десислава Джерманска
Ина Ананиева: Заслужаваме олимпийски медал!

Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще има две нови съчетания за Олимпийските игри в Рио Де Жанейро догодина. Старши треньорът на тима Ина Ананиева ще заложи отново на рискови елементи и силни музики.

"Сменям категорично и двете композиции. Не може да си позволим отбор като България да отиде на Олимпийските игри с нещо старо и да разчитаме на сигурното - коментира Ананиева в специално интервю за Велислава Миланова в предаването Резултат. -  Откакто съм старши-треньор, всяка година сме с различни композиции. Всеки път си казвам, че трябва да се надхвърлим, да покажем нещо различно. Мисля, че тази година успяхме и в Измир, и в Щутгарт. Видяхте на обръч и бухалки публиката как реагираше..."

Сребърен медал в многобоя, бронз на съчетанието с два обръча и три чифта бухалки, както и олимпийска квота. Това е равносметката за нашите момичета след Световното първенство в Щутгарт. Според Ина Ананиева нейните момичетата заслужават медал в Рио.

"Наистина много искам те да успеят на Олимпиадата, защото го заслужават! Знаете след какви спадове те са тръгвали нагоре. Много са сплотени и като знам по какъв начин работят, вярвам че успеят", заяви българската треньорка.

В момента ансамбълът е на възстановителен лагер в Поморие, а на 10 октомври се завръща в зала Раковски за началото на подготовката за следващия сезон.