Тренчев: Приветствам обществена дискусия за троленето, за да се намерят решения

Антони Тренчев, народен представител от РБ

06.04.2015 | 15:21 Редактор: Дориана Ранкова
Тренчев: Приветствам обществена дискусия за троленето, за да се намерят решения

 

Изопачи ли се ползата от интернет и как вижда Антони Тренчев (народен представител от РБ, един от първите повдигнал този казус) интернет троленето? Или с други думи хора, които коментират в социални мрежи и други достъпни интернет и обществени пространства, поведение на политици, както и на компании, често свързани с негативни препратки. Тренчев смята, че регулацията на такава дейност е трудна, защото действително може да се посегне на свободата на словото, но това не значи, че нищо не може да се направи по въпроса.

 

Той добави, че преди близо две години действащ депутат на БСП е обявил на форум, на който и представителят на РБ е присъствал, че имат около 50 човека, чиято работа е да са тролове. Уточни, че не е запознат дали те са били платени такива. Така погледнато това е проблем и създава "паралелна реалност", обобщи Тренчев.

 

При въпроса дали точно такова ограничение е присъщо за дясното движение, Тренчев обясни, че не вижда как е редно един журналист да е отговорен за всичко, което казва, а един "трол" да може да се крие зад онлайн самоличност.

 

Пример за съществуваща регулация във Великобритания, сочи че законодателство може да бъде изградено. Той е по-различен, тъй като там то обхваща подстрекаване към насили и расизъм, систематично създаване на психически тормоз и други дейности, които според Тренчев могат да влязат по-лесно в законодателство.

 

 

 

 

 

 

Във втора част може да чуете повече за  ролята на Реформаторите в управлението и предизвикателствата на коалицията: