ЕС се готви за Brexit без сделка: Приеха регулации за транспорта

С тях се цели да се предотврати транспортен хаос

13.02.2019 | 19:37 Редактор: Ивайло Николов
ЕС се готви за Brexit без сделка: Приеха регулации за транспорта

Европейският съюз се подготвя усилено за сценария "Brexit без сделка". Днес парламентът в Страсбург гласува нови разпоредби, които да регулират транспорта при излизане на Великобритания без споразумение със Съюза. 

44 дни остават до Brexit и 100 дни до изборите за нов Европейски парламент. В следващия мандат европейските депутати ще са по-малко, а ако Обединеното кралство не успее да излезе от ЕС, ще трябва и там да се изберат представители за европарламента.

Днес в Страсбург в пленарната зала бяха одобрени три регламента, които се отнасят с транспортната свързаност. Тяхната цел е да се регулират въздушния транспорт, сухопътния транспорт, превозите на стоки и авиобезопасността - всичко това при Brexit без сделка.

Евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR, че трудности могат да имат определени авиокомпании, които са с акционери от Великобритания, няма да имат право да изпълняват полети над ЕС.

Страните, които имат граници с Великобритания пък вече са започнали с назначаването на допълнителни служители в митниците и гранична полиция. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК