Тълпа от "жълти жилетки" нападна полицаи в Париж

Гневни протестиращи събарят един от униформените от мотора му

23.12.2018 | 09:31 Редактор: Тодор Петров
Тълпа от

Ожесточена тълпа от "жълти жилетки" нападна полицаи в Париж. Случката се разигра късно вчера, след като през деня демонстрациите протекоха мирно и без инциденти.

На разпространените в интернет кадри се вижда как гневни протестиращи замерят тримата служители на реда с предмети, включително с тротинетки. Единият от полицаите е съборен от мотора си, а колегата му вади оръжието си, за да го защити. 

Изстрели не са произведени, но под заплахата от гневната тълпа тримата бягат, изоставяйки падналия мотор. Синдикатите реагираха незабавно и осъдиха остро атаката. 

Иначе в цялата страна протестираха общо 39 хиляди души – два пъти по-малко от миналата седмица. Задържани са 220 души, от които 81 остават в ареста. Акции бяха организирани и по границите със съседните страни. На юг "жълтите жилетки" блокираха достъпа на испански ТИР-ове заради вносните стоки, които според тях подбиват цените на храните. 

Стана ясно и че движението е взело 10-ата си жертва. 36-годишен мъж е катастрофирал край южния френски град Перпинян на кръгово кръстовище, блокирано от протестиращи.