Терор в техникум в Крим: 18 са загинали, близо 50 са ранени

Станали са няколко експлозии, повечето от жертвите са ученици

17.10.2018 | 14:29 Редактор: Василена Василева
Терор в техникум в Крим: 18 са загинали, близо 50 са ранени

Терор в Крим. Взрив е избухнал в техникум в град Керч. 18 души са загинали, близо 50 са ранените. Повечето от жертвите са ученици.

Очевидци разказват, че в техникума са станали няколко експлозии, а не една. Чули се и изстрели. Районът е отцепен, на място са спешни медици, специалисти от Министерството на извънредните ситуации и агенти от Федералната служба за сигурност. 

Заместник-директорът на Руската гвардия Сергей Меликов съобщи, че взривовете в техникума са терористична атака. На същото мнение е и Следственият комитет на Русия. Според него бомбата е била с шрапнели. 

За атентата е заподозрян Владислав Росляков. Информациите за него са противоречиви - според едни източници той е 18-годишен ученик в същия техникъм, други обаче твърдят, че е вече бивш вуъзпитаник на учебното заведение. 

Той се е самоубил, а тялото му е открито в библиотеката. Мотивите му засега са неизвестни. Разследващите не изключват версията той да не е действал сам. 

В Керч се намира ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, който обяви тридневен траур. 

Според директора на техникума, която не е била там по време на атаката, неизвестни въоръжени мъже са влезли в сградата. Тя сравни нападението с обсадата на училището в Беслан през 2004 година, когато бяха убити 330 души. Всички училища и детски градини в Керч се евакуират като предпазна мярка.