fallback

ЕС отпуска 34 млн. евро на България, Гърция, Полша и Литва заради бедствията

Определиха Виктор Орбан като "разрушител на европейския проект"

11.09.2018 | 19:13 Автор: Тодор Петров

С добра новина за страната ни започна политическият сезон за евродепутатите в Страсбург. Европарламентът одобри 34 млн. евро за България, Гърция, Полша и Литва. Парите се отпускат за покриване на щетите от природни бедствия през миналата година.

Над 2 млн. евро бяха одобрени днес за България, а идеята е с парите да бъдат покрити разходите по възстановяването на инфраструктурата в Бургаско след наводненията през 2017 г.

Евродепутатите обсъдиха и темата за авторските права. Въпрос, който сблъсква челно издатели и журналисти с гиганти като Facebook и Google, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Страсбург Мартина Ганчева.

Евродепутатът Ангел Джамбазки определи директивата като нож с две остриета, символ на глупава бюрокрация и силно изразени лобистки интереси на големите агресивни търсачки. По думите му утрешният вот няма да бъде печеливш за нито една от страните.

Във видеото можете да чуете и позицията на евродепутата Андрей Ковачев.

А за разочарования заговори и урганският премиер Виктор Орбан. След някои евродепутати определиха Орбан като "разрушител на европейския проект", други, като Найджъл Фараж, го поканиха да се присъедини към клуба на Brexit.

 

fallback
Още от Свят
fallback