Нова вълна на недоволство срещу управляващите в Румъния

На протест излизат служителите на затворите и румънците в чужбина

06.08.2018 | 21:49 Редактор: Тодор Петров
Нова вълна на недоволство срещу управляващите в Румъния

Поредна вълна на недоволство се надига в Румъния. На 10 август служителите на затворите в северната ни съседка ще стачкуват срещу "некомпетентността на правосъдния министър". Те настояват за по-добри условия на труд. 

Тогава на протест, но срещу правителството, излизат и румънците в чужбина. Демонстрации ще има във Великобритания, Холандия и Германия. 

В криза ли е северната ни съседка и в опасност ли е корупцията? Мартина Ганчева потърси отговора от румънския журналист от телевизия Антена 3 – Алекс Недеа.

"Ако само Кьовеши беше гръбнакът на борбата срещу корупцията, то тя не би била истинска, а сапунен балон, който лесно може да се спука. Ако наистина имаме надеждна борба срещу корупцията, то тя е създадена от много млади и амбициозни прокурори, а не само от един човек. Аз дори се плашех от начина, по който се говореше, че Кьовеши ръководи Дирекцията за борба с корупцията. Говореше се, че не всички методи са добри. Но не мисля, че ако съществува, борбата срещу корупцията ще спре тук", коментира Недеа.

Цялото интервю на Мартина Ганчева с Алекс Недеа гледайте утре в "България сутрин".