Тръмп отговори на критиките на Тереза Мей в Twitter

Фокусирай се върху радикалния ислямски тероризъм, който се шири из Обединеното кралство, написа американският президент

30.11.2017 | 13:20 Редактор: Велислав Филипов
Тръмп отговори на критиките на Тереза Мей в Twitter

Излага ли Доналд Тръмп на риск отношенията между Вашингтон и Лондон? Този въпрос си задават от двете страни на океана, след като американският президент нападна британския премиер в Twitter. Поводът – по-рано Тереза Мей разкритикува последния му скандален пост в социалната мрежа.

Доналд Тръмп отново доказа, че не търпи критики. Дори когато те идват от най-добрия му приятел сред световните лидери. Вчера американският президент сподели в Twitter видеоклипове, разпространени от британска крайнодясна организация. 

Говорителят на Тереза Мей, която е на посещение в Саудитска Арабия, заяви, че Тръмп е допуснал грешка. Отговорът не закъсня: "Тереза, не се фокусирай върху мен, а върху унищожителния радикален ислямски тероризъм, който се шири из Обединеното кралство. Ние се справяме чудесно", сподели американският президент в социалната мрежа.

Критиките срещу поредната шокираща изява на Тръмп в Twitter обаче не стихват. Към тях се присъединиха политици и от двете страни на океана - както републиканци, така и демократи. 

Темата коментира и мъжът на Джо Кокс – британскa депутатка, която беше убита миналата година именно от крайнодесен екстремист. 

"В обществото винаги е имало групи хора, които са мразели мюсюлманите, имигрантите, евреите и т.н. Но когато лидерът на свободния свят споделя туитове на подобни крайнодесни организации, той им дава трибуна и по този начин легитимира омразата", написа още той.

Серията от обиди и скандални коментари на Доналд Тръмп през последната седмица отново повдигна въпроса – компетентен ли е американският президент за поста си? Особено в момент на ескалация на напрежението на Корейския полуостров.