fallback

Ужасът в Испания отекна и в звездите

Вижте как реагираха музиканти, спортисти и актьори на терористичните атаки

18.08.2017 | 21:17 Автор: Иван Берберов

И световни знаменитости скърбят за жертвите на атаката в Барселона. След терористичното нападение те споделиха в социалните мрежи чувствата си.

"Изпращам много любов на този страхотен град и хората в него", написа популярната латиноамериканска певицата Дженифър Лопес в Туитър. 

А поп-дивата Мадона призова: "Нуждаем се от повече светлина в този свят. Помолете се и запалете свещ за жертвите на атаката в Барселона". Певицата Пола Абдул нарече нападението "Срамен, безчувствен и пълен с омраза акт".

Емоционално реагира и испанският актьор Антонио Бандерас: "Свързани с прегръдка с Барселона", написа звездата в Twitter. А колега му Илайджа Ууд призна: "Сърцето ми е с Барселона". 

Реагираха не само звезди от света на музиката и киното, но и цяла плеяда спортисти. 

"Изпращам цялата си подкрепа на семействата на близките и пострадалите", заяви тенисистът Рафаел Надал. Играчът на "Барселона" Жерар Пике призова за единство. Аржентинският футболист Лионел Меси допълни, че атаката няма да обезкуражи испанците, а бившият вече футболист на "Барселона" Неймар написа: "Обичаме те, Барселона!".

Звездата на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо също изрази подкрепата си към всички, засегнати от трагедията в Барселона и отбеляза: "Уплашен съм от новините за Испания. Солидарен съм със семействата и приятелите на жертвите".

Kарикатуристи и графици от Испания реагираха на терора в родината си по най-добрия начин, който могат - с рисунки. Творците показаха, че перата, четките и моливите мога да бъдат по-силни от оръжията.

fallback
Още от Свят
fallback