Европол изпраща картички на издирвани престъпници

Европейската полиция е написала една и на български

04.08.2017 | 22:02 Редактор: Жанета Нейкова
Европол изпраща картички на издирвани престъпници

Европейската полиция има нужда от помощ! В новата си кампания, Европол подготви поздравителни картички за най-търсените престъпници на Стария континент. 

Някои от тях звучат така:

"Хей, Ивайло, имаме малка изненада за теб. Върни се, няма да съжаляваш. До съвсем скоро, надяваме се" - е написано върху българската картичка, насочена към издирвания Ивайло Митев. 

"Скъпи Георги, граф Дракула организира ежегодното си парти за вампири и ти си поканен. Ела късно вечерта, ние ще те чакаме.“

"Скъпи Яко, знаем, че си специалист по фалшификациите, но има само един истински дядо Коледа… и той няма търпение ти да се върнеш.“

Новата кампания на полицията се стреми да привлече вниманието на гражданите към международното разследване. Всичко, което Европол иска, са адресите на издирваните, за да може лично да им изпрати специалните пожелания… и екип от полицаи, които да ги арестува за извършените престъпления.

Благодарение на подобни кампании до момента европейската полиция е заловила 36 души, много от които след сигнали на бдителни граждани.