Венецуела с нова 24-часова стачка против държавния глава Николас Мадуро

Опозицията в държавата призовава за предсрочни президентски избоди

20.07.2017 | 22:40 Редактор: Иван Берберов
Венецуела с нова 24-часова стачка против държавния глава Николас Мадуро

24-часова стачка във Венецуела. Демонстрацията е в подкрепа на неофициалния референдум срещу президента Николас Мадуро, организиран от опозицията в страната.

Над 7 милиона и половина души в над 80 държави дадоха своя вот в символичен референдум срещу президента на страната и неговото желание да промени конституцията на Венецуела. 

Опозицията в страната призова гражданите да участват в 24-часова стачка, поредната в серия протести, отнели живота на над 100 души. 

"Ние усещаме страданието на всички военни, които знаят, че тяхната професия е опетнена от жаждата за власт, от корумпираното малцинство, което очерняна кръвта на венецуелците и военните медали, които някога бяха повод за гордост. Нашето задължение е да се уверим, че армията никога повече няма да бъде използвана за политически цели и за индивидуалните интереси на една корумпирана група", заяви заместникът във венецуелската опозиционна коалиция Хенри Рамос Алуп.

Магазините и улиците на Венецуела ще останат пусти до края на демонстрацията. Освен стачката, опозицията призовава и за предсрочни президентски избори.